«Βόμβα» από Ν.Κοτζιά: «Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για τον εμβολισμό του πλοίου "Γαύδος" στα Ίμια»

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Post Top Ad

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Μαρτίου 27, 2018

«Βόμβα» από Ν.Κοτζιά: «Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για τον εμβολισμό του πλοίου "Γαύδος" στα Ίμια»


Η Ελλάδα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να διεκδικήσει οικονομική αποζημίωση απο την Τουρκία για τον εμβολισμό του "Γαυδος" απο τουρκικό περιπολικό.
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νικόλαο Κοτζιά:
Πιο ειδικά στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημίες που προκλήθηκαν στο ΠΑΘ (Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης) του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 20 Μαρτίου ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης αναφορικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσε η τουρκική ακταιωρός.
«Όπως έχω τονίσει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν, το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό (από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος» αναφέρει, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών στην έγγραφη απάντησή του.
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει, επίσης, ότι το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει συστηματικά στα κατάλληλα, κατά περίπτωση, διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την ενημέρωση των εταίρων και συμμάχων, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
«Αυτό έπραξε και στην περίπτωση του συγκεκριμένου περιστατικού με το ΠΑΘ προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες» ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή πληροφοριών pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad